Päivätoimintakoti Rauhaisa 

Rauhalahden kartanossa

Kotipalvelu- ja päivätoimintakoti Rauhaisa on kuopiolainen yksityinen kotipalvelua ja päivätoimintaa tuottava yritys. Päivätoimintakoti Rauha (ikäihmisten toimintakeskus) toimii Rauhalahden kartanossa ja palvelee kotona asuvia ikääntyviä kuopiolaisia, jotka tarvitsevat tukea kotona selviytymiseen ja seuraa yksinäisiin päiviin.  Rauhalahden kartanosta lisää www.rauhalahdenkartano.fi

Päivätoiminnan tarkoituksena on tukea iäkkäiden hyvinvointia, omatoimisuutta ja kotona asumista, edistää sosiaalista kanssakäymistä, sekä tukea omaishoitajien jaksamista mahdollistamalla omaishoitajan lakisääteinen vapaan päivätoiminnan avulla.

Rauhalahden kartanolla tavataan muita ihmisiä ja päiväohjelma rakennetaan ryhmän toiveiden ja jaksamisen mukaisesti. Ryhmät pyritään kokoamaan siten, että kaikille löytyy seuraa ja mielekästä tekemistä. Päivän aikana luetaan lehtiä ja keskustellaan ajankohtaisista asioista, harrastetaan kevyttä liikuntaa, ulkoillaan, hoidetaan eläimiä, pelataan pelejä, harjoitetaan kädentaitoja ja muistellaan menneitä. Lepohetki on mahdollinen sitä tarvitseville. 

Päivätoimintakoti Rauha on avoinna arkisin klo 8.30-15.30. Päivän aikana tarjoillaan aamiainen, lounas ja päiväkahvit.

Tervetuloa viihtymään iloiseen seuraamme!

Olemme Kuopion kaupungin palvelusetelituottaja 

Alpakat

Rauhalahden kartanon pihapiirissä laiduntaa eksoottisia kamelieläimiä, alpakoita.  

Rauhan päiväohjelmaan kuuluukin mm. eläintenhoitoa. Alpakat ovat ystävällisiä ja uteliaita eläimiä, jotka kunnioittavat toisen tilaa ja tyytyvät yleensä nuuhkaisun jälkeen seuraamaan tilannetta kauempaa. 

Tutkimuksissa on todettu, että jo pelkkä eläimen läsnäolo voi saada aikaan ihmisessä rauhoittavia vaikutuksia. Eläimen kosketus ja läheisyys tuovat lohtua ja tukea.